2011. május 14., szombat

Csalántea

Ahogy a csalánfőzelékes bejegyzés végén is látható megszárítottam a csalánleveleket (ami a csalánfőzelékből kimaradt...)
Most pedig egyszerűen összetörtem, egy üvegbe tettem - aztán irány a konyhaszekrény.
Innen kezdve bármikor leforrázhatok 1 teáskanál szárított csalánt (2-3 dl vízzel) és már kész is a tea.
Ha valaki nem kedveli a kicsit zöldfőzelékes ízt, adjon hozzá citromot, vagy bármi más ízesítőt.

"A csalán csodálatos gyógyító, revitalizáló erővel bír. A gyógynövények közül a legerősebb vértisztító, ugyanis kiűzi a testből a mérgeket, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat. A - friss vagy szárított - csalánból főzött tea a teljes emésztőcsatornát is tisztítja és fokozza a szervezet védekező erejét. Hosszú távú alapterápiaként allergiák és bőrbetegségek kezelésére kiválóan alkalmas."
A fenti oldalon még más információk is olvashatók a csalánról.

S most a képek:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése